Ontdek het verhaal achter je eten

Our Story

De BBQ’ende slager Sieb en bourgondische kaasboer Coen dromen al van jongs af aan om een eigen winkel te hebben waar alle liefhebbers van lekker eten, koken en genieten hun hart op kunnen halen. Met The Foodstory komt deze droom tot werkelijkheid en zijn wij super blij om jullie te mogen ontvangen en kennis te laten maken met alle mooie producten die wij hebben geselecteerd om jullie te laten genieten van echt eten met een mooi verhaal. We staan dan ook graag voor jullie klaar en vertellen deze verhalen in geuren en kleuren!

Sieb komt uit een echte slagersfamilie en is opgeleid tot ambachtelijke slager. Door zijn liefde voor BBQ’en en lekker eten is hij zijn eigen BBQ Catering bedrijf begonnen BBQButcher.nl. Samen met zijn team verzorgen zij de gehele catering voor bruiloften, bedrijfsfeesten en mooie tuinfeesten. Al vanaf zijn 16e heeft hij de droom om zijn eigen slagerij te openen. Met The Foodstory komt deze droom eindelijk uit! Ben je op zoek naar een mooi stuk vlees voor op de BBQ of voor een speciaal diner? Sieb heeft de mooiste stukken geselecteerd en verteld je graag meer over de herkomst en de beste bereiding!

Coen is echte Bourgondiër uit het mooie Woerden, de Kaasstad uit het groene hart. Zijn passie voor kaas heeft hij jarenlang mogen delen op verschillende markten. Speciaal voor The Foodstory heeft hij een mooi assortiment buiten- en binnenlandse kazen samengesteld.  Dus ben je op zoek naar iets moois voor op de borrelplank, Coen adviseert je graag over de verschillende smaken. Uiteraard zoekt hij graag samen met je een bijpassend wijntje uit!

The Story about our Meat

Black Angus Beef

Onze Black Angus rundvlees komt uit Noord-Amerika en is 100% raszuiver. De laatste 120 dagen worden de runderen afgemest met een speciaal granen dieet dat resulteert in het mooie intramusculaire vet wat een ongekende smaak geeft aan dit mooie vlees.

Iberico

Het Spaanse Iberico varken is wat ons betreft het beste varkensras ter wereld, dit mooie vlees heeft een ongekende marmering dat een uniek smaak geeft aan het vlees. Daarnaast zit het vlees vol met onverzadigde vetten, deze “goede” vetten met omega 9 en 12 zorgen er ook nog eens voor dat dit vlees erg gezond is. Ibérico varkens doen zich op het Iberisch schiereiland tegoed aan een mix van vers gras en verschillende graansoorten, waaronder maïs. Hun leefgebied beslaat vooral het zuidwesten van Spanje, waar ze in uitgestrekte landschappen vrij kunnen bewegen tussen de oude eikenbomen.

Label Rouge

Deze Franse scharrelkippen lopen vrij in het bos rond en genieten van een heerlijk 100% plantaardig dieet bestaande uit:mais en granen. Deze kippen leven een stuk langer dan de reguliere kippen die wij hier in Nederland kennen. Daarvoor is het ook van groot belang deze anders te bereiden. De Label Rouge kippen zijn het lekkerst wanneer deze langzaam opeen lage temperatuur gegaard zijn. Vraag ons naar het recept!

The Story about our Wine

Val d'Oca Rive di San Pietro di Barbozza Brut

De heuvels rond het dorp Valdobbiadene hebben sinds enkele jaren recht op de prestigieuze herkomstbenaming Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Dat is de hoogste trede in het Italiaanse appellation systeem. De druiven van de heuvel San Pietro di Barbozza behoren tot de beste van de streek, met de mooiste rijping. Ze worden met de hand geplukt en zorgvuldig verwerkt tot deze mooie droge Prosecco Spumante, in een fijne droge stijl. Alleen Prosecco’s van de beste druiven mogen een jaartal voeren. Dit noemen ze ook wel de millesimato’s. De prosecco wordt opgevoed op roestvrij staal, met de methode Charmat voor het creëren van de belletjes. Val d'Oca bevindt zich in de prachtige, heuvelachtige omgeving tussen Asolo en Conegliano , aan de voet van de voor-Alpen in Treviso. Deze cantina is één van de oudste Prosecco-coöperaties, opgericht in 1952. Hij geldt als een van de meest toonaangevende in de regio Valdobbiadene.

Clos des Orfeuilles Muscadet sur Lie Bio

Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie is een bijzondere wijn, die traditioneel voor lange tijd op de eigen lie wordt gerijpt. Door botteling van de lie af kan de wijn een lichte tinteling hebben. Hij is uniek door zijn combinatie van frisheid en kracht. De wijn wordt gemaakt zonder hout, volledig op roestvrij staal. Daarna rijpt hij minimaal een halfjaar rijpen op zijn gistcellen, de lie, om zijn unieke karakter te krijgen. Het Clos des Orfeuilles is een van de unieke familiebezittingen van de familie Castel. Het domein bevindt zich in de Muscadet, in het westelijke deel van de Loirestreek. Het terroir is uniek, met een ondergrond met een hoog gehalte aan kwarts en schistes en micaschistes. De Atlantische oceaan heeft een sterke invloed op het klimaat. De oceaan ligt op een afstand van niet meer dan 50 kilometer van de wijngaarden van de streek en dat proef je.

Vasallo - Reina de Castilla

De naam Reina de Castilla verwijst naar drie beroemde koninginnen, Beatriz van Portugal, Isabella de katholieke en Johanna I van Castilië. Ze waren alledrie hun tijd ver vooruit, ontdekten nieuwe werelden en zette Castilië (Castilla y Leon, Madrid, La Rioja en La Mancha) voorgoed op de kaart. Geheel in deze traditie probeert Bodega Reina de Castilla ook steeds nieuwe manieren en technieken uit om hun wijnen verder te verbeteren, met het goede van de tradities natuurlijk behoudend. De leeftijd van de wijnstokken variëren van 20 – 50 jaar oud, gelegen langs de oevers van de rivier de Duero brengt Bodega Reina de Castilla wijnen van zeer hoge kwaliteit op de markt. Oogst vindt ’s nachts plaats om de frisheid te bewaken. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks met een rijping op z’n lies om het volume in de mond te verhogen.

Noble vines - 337

In de serie wijnen van Noble Wines is voor de cabernet sauvignon gekozen voor het Clay Station district in de AVA Lodi. Dit is een relatief warme plek, op de uitlopers van de Sierra Nevada. Een ideale plek om de cabernet perfect te laten rijpen. Dat is mede omdat de ondergrond sterke gelijkenissen vertoont met die in de Bordeaux. De ondergrond bestaat uit een diepe laag van vruchtbare rode aarde. Daarover heen ligt een laag met veel stenen en keien. Daardoor zijn de wortels gedwongen om diep te gaan voor hun voeding. Ze krijgen ook nog water en voedingsstoffen uit de diepere laag in periodes van grote hitte en droogte.
De perfecte ondergrond voor kloon 337, die hier een heerlijke, rijp en krachtige cabernet oplevert. Na een koude inweking van 1 tot 2 dagen volgt een gisting op roestvrij staal en een verdere opvoeding op een mix van Frans en Amerikaans eiken. De cabernet sauvignon staan aangeplant in de AVA Lodi. Lodi kent een klimaat met koele nachten en warme dagen. Dat is erg geschikt voor de aanplant van blauwe druiven, die daardoor goed rijpen en mooi aromatisch van karakter worden.

Noble Vines – 446

Monterey is de ideale plek voor de aanplant van chardonnay. Chardonnay heeft een koel klimaat nodig om zijn spannende zuren te behouden. In Monterey komt elke middag koele lucht van zee binnen, gevolgd door avondmist. Daardoor zijn de temperaturen hier overdag warm, maar niet heet, en in de middag en avond uitgesproken koel. Bij de chardonnay is gekozen voor kloon 4,
die het werkelijk perfect doet in block 46 van de San Bernabe wijngaard, een van de koelste plekken van Californië. Deze kloon, bekend van de streek Carneros, bij San Francisco, staat bekend om zijn heerlijke tropische fruit en een romige, rijke smaak. In combinatie met het koele klimaat zorgt dit voor een chardonnay met een Bourgondische allure.

The Story about our Cheese

Onze eigen Coen (je kent hem wel…de Bourgondische kaasboer) heeft een mooi assortiment binnen- en buitenlandse kazen samengesteld met heerlijke kazen voor op de borrelplank.

The Story about our Deli

Levoni

Rechtstreeks uit het Italiaanse Mantova halen wij de lekkerste salami’s, Parmaham & Mortadella. Alles wordt op authentieke wijze bereidt en met alléén maar 100% Italiaans vlees. Zo heeft het bedrijf de waar de varkens geboren worden tot en met de worst makerij in eigenbeheer. Op deze manier kunnen zij op een ambachtelijke manier de constante kwaliteit leveren zodat wij heerlijk kunnen genieten van deze heerlijke producten.

Tutto made in Italy!

Joka

In samenwerking met Joka Exclusive Foodtrends uit Brugge hebben wij een aantal mooie specialiteiten geselecteerd. Zo hebben wij van het huis Monte Nevado een 28 maanden gerijpte Iberico & Mangalica ham, welke met de hand gesneden worden. Hiervoor hebben Coen & Sieb een speciale opleiding tot cortador gevolgd aan de Cortador Academy.

Ome Hans

Sieb komt uit een echte slagersfamilie. Deze slagerij opgericht in 1957 door opa de Goeij staat bekend om zijn uitgebreide worstmakerij. Op dit moment word de slagerij gerund door Ome Hans die samen met zijn team meester worstmakers al meerdere prijzen heeft gewonnen. Zo is zijn ze 10 jaar op rij verkozen tot Nederlands Kampioen met de gerookte ossenworst.Deze heerlijke ossenworst word nog steeds ambachtelijk gerookt op beukenhout wat deze worst een heerlijke smaak geeft. Wat ons betreft de smaakmaker op elke borrelplank!